h1

Copilul din tine nu moare niciodata

09/06/2010

M-am maturizat devreme si au fost momente in viata mea cand mi-am spus ca sunt adult si trebuie sa ma comport ca atare,cu toate ca imi doream sa mai copilaresc putin.

Copilul din mine are o viata simpla,care pune multe intrebari pentru a cunoaste viata si de multe ori se mira de lucruri simple chiar banale.

Ii multumesc copilului din mine,ca exista si inca nu m-a parasit pentru ca numai asa stiu sigur ca nu am sa uit niciodata de visele mele si ca pot trai in prezent iar fiecare moment in care apreciez ceva anume este un moment castigat.

M-a intrebat zilele trecute un copil:”Daca ai fi acum copil ce ti-ai dori sa faci?”

Am asa multe raspunsuri,dar cel mai important cu care as vrea sa incep…este sa incerc sa fac cat mai multe lucruri noi si sa ma bucur de fiecare descoperire pe care o fac.

A fi doar un copil inseamna a face primul pas in viata,adica a invata ceva care porneste din prima clipa in care te-ai nascut pentru ca atunci ai plans.

A fi copil mai poate insemna si a da frau liber capacitatii tale speciale,pe care o gasim in noi….depinde de tine.

Poti fi copil  cand ai inima si sufletul curat,cand zambesti si toate din jurul tau iti zambesc la randul lor,cand viata este bucurie si inocenta,caci copii sunt buni,nu au invidii,probleme…pe cand oamenii mari uita sa iubeasca .Cred ca oricine poate fi copil,indiferent de varsta.

Copilul din tine nu moare niciodata,deoarece….. copilul din tine are nevoie de dragostea ta.

Advertisements

2 comments

 1. am gasit un citat frumos si interesat pe care tii scriu aici urmatorul..

  “Copilaria este inima tuturor varstelor”
  (Lucian Blaga)

  “sa fii copil inseamna sa descoperi. intreaga varsta a copilariei se bazeaza pe procesul cautarii, al cautarii unei identitati, al cautarii adevarului si a linistii, al realizarii deosebirii dintre bine si rau, intre corect si incorect. mainile unui copil tind mereu sa atinga, cu un deget, infinitul, siguranta, fericirea. sufletul lui este ca un burete ce atrage cele mai ciudate si noi sentimente si trairi, ce se maturizeaza si se cristalizeaza in caracterul ce si-l formeaza, ce ii va influenta fiecare gest si fiecare actiune.
  cand nu ai mai mult de sapte ani, ai impresia ca “vesnicia” s-a nascut nu la sat, cum scria Blaga, ci ca “vesnicia” se naste in fiecare zi, in tine, ca o porti cu tine si ca vei trai cel putin trei vieti, ca personajele din basme. perioada copilariei este asemenea unui arc, iar tu esti sageata din el, pregatita pentru a fi lansata. mainile care tin arcul si care iti controleaza zborul sunt fie ale lui Dumnezeu, fie ale parintilor, fauritorii destinului tau, cei care pun pietrele temeliei “persoanei” demne, responsabile, cu buletin, ce vei deveni peste cativa ani.
  copilaria este lansarea in ceata si frigul adolescentei, in grijile si duritatea lumii adultilor, in linistea si seninatatea batranetii. inima care bate mai tare cu fiecare cazatura in genunchi, cu fiecare extemporal sau examen, inima care tresare la starea civila si care se va stinge intr-un corp batran si obosit, dar o inima ce poarta in ea glasul tau gingas de copil, visele si aminitirile de-o viata.”
  🙂


 2. superb!”Copilul din tine nu moare niciodata,deoarece….. copilul din tine are nevoie de dragostea ta.”Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: