h1

Trandafirul rosu

24/09/2010
Este bodypaintingul o forma de arta?Pentru prima oara in viata,mi-am lasat trupul pe mana artistului Mihnea Baran.Trupul meu s-a transformat pentru o zi intr-o forma de arta…o arta considerata de unii dintre noi cea mai veche din lume…bodypaiting.
De multa vreme,le admir pe femeile din India si Orientul Mijlociu,in special pe mirese pentru felul in care isi transmit traditia prin forma semi-permanenta de bodypaiting.
Si iata prima incercare de bodypaiting….corpul uman poate fi orice…dar nu o panza de pictura.Corpul uman….o viata  plina de emotii si clipe ….bodypainting- un paradis al culorilor.
Ce frumos este un corp cu ajutorul mainilor si al culorilor…o imagine creata.
Secretul in arta,dragoste si moarte este sa simti .
Bodypainting semnifica pentru mine ”frumos” dar nu pe sticla,zid,etc ci pe pielea umana pentru a simti si a dorii…asta inseamna talent.
Totul este simplu cand vrei sa transformi ceva in viata ta ,cum ar fi:corpul uman transformat intr-o pictura inramata apoi intr-un tablou pentru a ramane o amintire.Ce poate fi dincolo de rama? pentru a vedea detaliile acelui tablou …trebuie doar sa faci un pas dincolo de rama si ai reusit.
Nu a trebuit decat culoare transformata ,ce a devenit pictura ,dificil deoarece m-a implicat pe mine ca om dar am transmis m-ai departe un mesaj printr-o poezie tacuta ,deci…bodypainting.
Arta,un stil de viata si totul incepe de la personalitatea ta.Pot spune fara teama de a gresi,ca a face bodypainting este chiar o manifestare expresiva a spiritului uman,este nevoie doar de un pictor http://www.mihneabaran.wordpress.com ,un fotograf:http://floriancraciun.wordpress.com/ si un model.   

P.S.: O LEGENDA GRECEASCA care mi-a atras atentia spune asa: Trandafirul ar fi fost destinat sa fie, inca de la nastere, cea mai frumoasa floare. Zeita florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte draga ei, si a vrut ca noua floare sa nu aiba pereche pe lume. De aceea, i-a convocat pe ceilalti zei ca fiecare sa-i daruiasca cate ceva din atributele lor: Dyonissos i-a daruit parfumul ametitor, Cele 3 Gratii i-au dat stralucirea, veselia si farmecul, Zephyr, vantul de primavara, a dat la o parte norii pentru ca Apollo sa lumineze si sa-l infloreasca.

This slideshow requires JavaScript.


 

 

 

 

Advertisements

One comment

  1. Great blog post, been after that!!

    MargueriteLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: