h1

Jocuri de cuvinte

24/12/2010

”Povestile noastre au un scop.Fie ca sunt scenarii de intamplari reale sau ireale,ne ajuta sa definim cine suntem .Previzibilul din povestile noastre hraneste resemnarea si ne garanteaza destinul.
Destinul il urmam pas cu pas, cu incredere sau neincredere in noi.
Increderea in celalalt…nu este deloc greu pe cat pare,pentru ca presupune a avea incredere in tine insuti si se amplifica atunci cand acceptam sa cerem pentru a ne completa cunostintele,cand incetam sa mai credem ca nu stim,cand descoperim sa stim multe lucruri dar nu vrem sa stim ca stim …in final iertam.
Iertarea….decurand am aflat ca iertarea este ca o terapie.Asa ca …problema,necazul,suferinta si situatia care nu imi dadea pace au disparut…toate acestea printr-un miracol.Este vorba doar despre redescoperirea inocentei,o stare in care nu judec,nu pun etichete si nu sunt obsedata de castigul personal….aleg sa fiu eu.
Aleg sa fiu eu si poti alege sa fii tu…toate acestea printr-o singura alegere unica pentru ca cel mai mare dar al Universului este liberul arbitru.Si uite asa liberul arbitru ne da sansa sa alegem …pe el,pe ea,pe ei,pe noi.Fiecare din noi alegem calea pe care evoluam.
Evoluezi fara sa iti fie teama ……sa nu ne fie teama sa exprimam ceea ce gandim si simtim cu adevarat.Deseori credeam ca nu este nimic de invatat despre viata.Poate ca nici nu exista in viata o activitate care sa fie inceputa cu sperante,asteptari  si care sa duca la esec.
Esecul…daca am cunoaste cu adevarat motivul esecului  in viata,poate ca ne-am  schimba gandirea si atitudinea,desigur am avea multe de invatat despre viata.”
In viata noastra singura preocupare este ca ne putem transforma…si asta cu ajutorul limbajului sufletului ceea ce se observa in limbajul trupului …fie ca arati ca te implici,ramai inchis in tine,devii responsabil si totul depinde de tine.
Pare atat de cunoscut :” totul depinde de tine” si asta pentru ca exista dorinta de a plange, de a rade, de a lua parte la orice din viata … acestea se afla in noi, in fiecare din noi, in mine, in tine, in toti.
Toti suntem la fel si totusi diferiti…pentru ca nu exista decat un singur adevar femeia si barbatul…. un dar unul pentru celalalt si o necesitate.Ne completam reciproc deoarece ne iubim sau ne uram,ne dorim sau ne respingem,ne spunem adevarul sau ne mintim,ne casatorim sau divortam….suntem femei si barbati.
Chiar daca…..femeia isi face griji cu privire la viitor pana cand se casatoreste si barbatul nu isi face niciodata griji referitoare la viitor,pana cand se casatoreste,….chiar daca femeia se casatoreste cu un barbat,sperand ca acesta sa se schimbe insa el nu o va face si un barbat se casatoreste cu o femeie sperand ca aceasta sa nu se schimbe,insa ea o va face,….chiar daca femeia cumva se ”deterioreaza” in  timpul noptii  iar barbatul se trezeste la fel de atragator ca atunci cand s-a culcat…si ce? suntem sau nu fericiti.
Ce ar spune femeia:
Mae West – ”Da-i unui barbat mana libera si te vei trezi cu ea prin toate locurile ”
Ce ar spune barbatul:
Robert A. Heinein -”Femeile si pisicile fac ce vor, iar barbatii si cainii trebuie sa se relaxeze si sa se obisnuiasca cu ideea”.
L-a ”jocuri de cuvinte” a luat parte  actorul Andrei Stoleriu …. mi-a acceptat propunerea pentru ca i place sa comunice cu cat mai multi oameni si nu in ultimul rand sa daruiasca celor din jurului lui multe emotii si bucurii cat mai reale.Pe Andrei Stoleriu il putem vedea jucand la Teatrul National Bucuresti in piesa ”Eduard al III-lea” de W. Shakespeare in regia domnului Alexandru Tocilescu –  http://www.tnb.ro/index.php?page=spectacol&idspec=152, sau il putem asculta ca DJ colaborator la RFI Romania – http://www.rfi.ro/.
In spatele aparatului de fotografiat a fost fotograful Vlad Alexandru Mihailescu – http://vmihailescu.wordpress.com/about-me/,ne-am potrivit la idei iar totul a pornit de la o simpla joaca…fotografia.

This slideshow requires JavaScript.


Advertisements

One comment

  1. super! bravo…..((-:
    este super si aricolul, dar si sedinta foto.
    Craciun fericit ADRIANA!Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: